Ghid complet pentru ingrijirea dentara

Anunt public IMM  > Recomandari >  Ghid complet pentru ingrijirea dentara
0 Comments

Ingrijirea dentara este un aspect important in viata fiecaruia. Pentru a mentine sanatatea orala dar si sanatatea intregului organism, e important sa acordam atentie danturii noastre. Igiena orala este importanta pentru a ne proteja sanatatea pe termen lung. Ingrijirea corecta ne ajuta sa prevenim serioase probleme de sanatate.

In lipsa unei ingrijiri orale adecvate, pot aparea carii, gingivite, pierderea dintilor sau alte probleme grave de sanatate. Poti fi nevoit inclusiv sa apelezi la proteze dentare mobile moderne, la implanturi sau la alte tratamente complicate. De aceea, e important sa respecti cativa pasi de ingrijire a dintilor.

Cand vine vorba despre sanatatea orala, nu poate fi neglijata consultatia stomatologica. Medicul poate preveni din timp problemele dentare si iti poate administra tratamentul adecvat. Atunci cand ajungi prea tarziu la consultatie, tratamentele pot fi mai complicate si mai costisitoare.

Cum imi ingrijiesc corect dantura?

Periajul corect al dintilor iti poate salva dantura. Este baza unei igiene orale corecte si e important sa respectam aceasta regula. Periajul de doua ori pe zi te poate ajuta sa previi pierderea dintilor. Ai nevoie de un implant straumann pret mic sau poate de o proteza dentara?

Periajul dentar si igiena zilnica te ajuta sa previi aceste necesitati si sa iti salvezi dantura. Uite cateva sfaturi care iti pot salva dintii :

SfaturiDetalii
Alegerea un periute potriviteCu perii moi, protejeaza smaltul dentar
Folosirea pastei cu flourIntareste smaltul si previne cariile
Tehnica corecta de periajMiscari circulare, fara presiune

Stii deja ca trebuie sa te speli pe dinti de doua ori pe zi, minim. Durata recomandata de periaj este de aproximativ 2 minute. O dantura curata te va ajuta sa ai incredere in tine si sa zambesti mai des. Ingrijirea orala este importanta pentru sanatate dar si pentru estetica si increderea in tine.

Folosirea atei dentare – pasul urmator

Ata dentara te ajuta sa iti pastrezi dantura curata. E important sa cureti si zonele greu accesibile, unde periuta nu ajunge. Ingrijirea orala zilnic este necesara pentru a evita problemele dentare grave precum pierderea dintilor. Te afli deja in aceasta situatie? Ai putea fi interesat de un dinte zirconiu pret

Ata dentara te ajuta sa indepartezi resturile alimentare si sa elimini placa bacteriana din zonele interdentare. O igiena adecvata include si acest pas pentru ca este esential. Uite ce rol are :

  1. Previne gingivita
  2. Reduce riscul de aparitie a cariilor
  3. Previne bolile parodontale

Ata dentara e esentiala pentru ca indeparteaza resturile alimentare si bacteriile care ar putea deteriora smaltul dentar. De asemenea, contribuie si la imbunatatirea respiratiei. Eliminand resturile alimentare, respiratia ta va fi mai proaspata. Dantura ta este protejata cu o buna ingrijire orala.

Vizitele regulate la stomatolog

Respectarea tuturor masurilor de igiena orala este importanta. Totusi, chiar daca respecti aceste reguli, e important sa mergi la dentist regulat. Medicii recomanda sa te programezi la consultatie de cel putin doua ori pe an pentru controale de rutina. Identificarea din timp a problemelor dentare e foarte importanta.

In cadrul vizitelor la stomatolog, medicul poate identifica problemele incipiente cu care te-ai putea confrunta. Tratarea lor timpurie te va ajuta si sa economisesti dar si sa iti protejezi dantura. Medicul te va ajuta cu :

  • Sfaturi pentru ingrijirea orala
  • Un plan de tratament personalizat
  • Recomandari pentru viitor

 Cand vine vorba despre sanatatea orala, vizita la cabinetul stomatologic nu poate fi exclusa. Chiar daca nu ai dureri sau daca nu simti disconfort, te-ai putea confrunta cu anumite probleme. Nu poti depista singur ce probleme are dantura ta. Asadar, consultatia e necesara pentru a te asigura ca ai o dantura sanatoasa.

Evita obiceiurile nesanatoase

O dieta echilibrata te ajuta sa iti mentii sanatatea orala. Poti incerca sa reduci consumul de zahar si al bauturilor carbogazoase. Acestea favorizeaza formarea cariilor si aparitia problemelor dentare. De asemenea, cafeaua poate pata dintii, afectand aspectul lor estetic.

O alimentatie care cuprinde alimente bogate in calciu stimuleaza productia de saliva. Fructele si legumele sunt de asemenea recomandate pentru o dantura sanatoasa. Evita fumatul, acest obicei dauneaza grav danturii tale. Poate cauza afectiuni gingivale si poate determina decolorarea dintilor.

O dantura sanatoasa te ajuta sa ai incredere in tine. Contribuie la protejarea intregului organism. Inclusiv sanatatea psihica poate fi afectata atunci cand dantura ta are de suferit. Asigura-te ca acorzi dintilor tai ingrijirea necesara si ca te bucuri de o dantura sanatoasa si estetica.