Cum intretii rochia de mireasa dupa nunta?

Anunt public IMM  > Recomandari >  Cum intretii rochia de mireasa dupa nunta?
0 Comments

Ziua nuntii este o zi deosebita, plina de emotii si surprize, in care femeile se simt cu adevarat speciale. Acest sentiment este valorificat si datorita rochiei purtate a carei alegeri este, deseori, destul de complexa. Insa, odata cu terminarea evenimentului, rochia de mireasa necesita un anumit tip de intretinere.

Rochia de mireasa poate suferi diverse accidente in ziua nuntii, precum aparitia diverselor pete sau rupturi. Daca nu esti sigura ca o poti curata acasa, poti apela la o firma specializata care sa se ocupe de ea. De exemplu, modelele de rochii de mireasa printesa pot fi mai greu de curatat acasa.

Iti poti curata rochia si acasa, cu cateva recomandari de care sa tii cont. Foarte important este si locul in care alegi sa o depozitezi, deoarece ii poate afecta, pe termen lung, calitatea si aspectul general. Vom prezenta, detaliat, fiecare dintre aceste aspecte.

Opteaza pentru o curatare profesionala

In cazul unei astfel de rochii, o solutie simpla si eficienta este sa apelezi la o firma specializata pentru o curatare profesionala. Astfel, indiferent daca ai o rochie de mireasa boho sau un alt model, nu iti vei face griji ca se va deteriora.

Cand vine vorba de curatarea rochiei de mireasa, este important sa tii cont de cateva sfaturi:

  • Nu lasa sa treaca foarte mult timp de la nunta
  • Apeleaza la o spalatorie care utilizeaza detergenti ecologici
  • Intereseaza-te si de modul de uscare folosit de spalatorie

Indiferent daca petele de pe rochia de mireasa sunt subtile sau mai intense, este important sa o duci la curatat cat mai repede cu putinta. In acest mod, orice pata se va curata mai usor si nu vor ramane urme vizibile pe rochie.

Atat detergentii, cat si modul de uscare pot afecta calitatea si aspectul rochiei. Detergentii ecologici nu vor distruge materialul din care este realizata si uscarea rochiei cu aburi, fara a fi agatata de umeras, ii poate pastra forma initiala pentru mai mult timp.

Spal-o cu grija acasa

Daca nu vrei sa apelezi la o firma profesionala, poti curata rochia de mireasa si acasa, insa trebuie sa tii cont de tipul de material, accesorii si broderii. Pentru a spala corespunzator o rochie de mireasă, poti tine cont de urmatoarele sfaturi:

  1. Testeaza o portiune mica de material, din interior
  2. Pentru spalare la masina, foloseste un program pentru materiale delicate
  3. Tine cont de recomandarile oferite de magazinul de unde ai cumparat-o
  4. Verifica si informatiile de pe eticheta

Poti spala rochia de mireasa atat manual, cat si la masina de spalat, folosind un program dedicat materialelor delicate. Nu ai nevoie de foarte multe produse, ci doar de un detergent neutru, apa sau sapun si poti testa, initial, o portiune mai mica din interiorul rochiei.

Daca vrei sa te asiguri ca faci o treaba buna, tine cont de recomandarile magazinului sau designer-ului care a confectionat rochia. De asemenea, poti verifica si informatiile care se afla pe eticheta sau te poti documenta pe site-uri specializate de pe internet.

Alege cu atentie locul de depozitare

Dupa ce ai reusit sa cureti rochia de mireasa, a venit momentul sa te gandesti unde si cum o vei depozita. Este important sa nu o agati de un umeras, deoarece greutatea acesteia poate duce la deformarea ei sau la posibile rupturi. Iata, insa, cateva metode eficiente de depozitare:

Metode de depozitareDetalii
Depozitarea in cutieImpachetarea rochiei in hartie absorbanta, acoperita cu o husa din bumbac; se pot introduce si pastile de naftalina
Ambalarea in vidImpachetarea intr-o husa speciala sau intr-un sac din care se extrage aerul; metoda utila, insa poate provoca sifonarea rochiei
Depozitarea orizontala, fara impachetareIntroducerea rochiei intr-o husa speciala pentru haine, care este depozitata pe o suprafata intinsa, intr-un loc ferit

Cutia poate fi varianta cea mai simpla de depozitare a rochiei de mireasa. Tine cont, totusi, de faptul ca trebuie sa imbraci interiorul cutiei intr-un material care nu retine umezeala si sa introduci si pastile de naftalina pentru prevenirea moliilor.

Ambalarea in vid este, de asemenea, o metoda eficienta de depozitare daca vrei ca rochia sa nu ocupe foarte mult spatiu. Daca, insa, nu iti doresti sa ii modific aspectul, poti opta pentru introducerea ei intr-o husa speciala si sa o depozitezi orizontal, intr-un loc bine ferit.

Pastreaza intacta amintirea nuntii tale

Pe cat de impunatoare si deosebita este o rochie de mireasa, pe atat de pretentioasa poate fi in ceea ce priveste curatarea si depozitarea. Acest lucru poate diferi in functie de materialul folosit si, pentru o curatare eficienta si fara accidente, poti opta pentru o firma specializata care sa o ingrijeasca.

Daca te simti increzatoare in fortele proprii, o poti spala foarte usor si acasa, insa cu atentie sporita. Daca alegi sa o speli la masina de spalat, seteaza un program pentru materiale delicate pentru a nu afecta materialul.