Decorarea spatiilor comune in scara blocului

Anunt public IMM  > Afaceri >  Decorarea spatiilor comune in scara blocului
0 Comments

Cand vine vorba despre crearea unui spatiu primitor si organizat in scarile de bloc, atentia la detalii poate face diferenta. Amenajarea interioara a acestui spatiu nu se rezuma doar la estetica, ci include si elemente functionale si practice care contribuie la confortul locatarilor si care maximizeaza intregul spatiu comun.

Poate fi vorba despre alegerea unor cutii postale  care sa isi indeplineasca rolul functional dar si sa se integreze in decorul scarii de bloc. Fiecare componenta pe care o asamblezi in scara are rolul sau esential in crearea unei atmosfere placute dar si functionale. Exista o multime de elemente care pot asigura confortul necesar locatarilor si pot fi armonios integrate.  

Se spune ca prima impresie conteaza intotdeauna, si nu doar in ceea ce priveste o persoana. Aceasta zicala se poate aplica si pentru spatii interioare, inclusiv pentru scara de bloc. O metoda simpla si eficienta de a imbunatati aspectul intrarii intr-o locuinta este adaugarea unor elemente de efect.

Solutii moderne pentru spatii organizate

Oamenii sunt informati cu privire la evenimentele comunitatii prin intermediul unor

aviziere bloc intr-un ansamblu de locuinte. In multe scari de bloc, aceste spatii sunt neglijate sau devin dezordonate, cu informatii greu de descifrat. Alegerea unor piese moderne poate transforma complet intrarea in incinta si poate remedia aceste probleme.

Un astfel de element nu este doar un mijloc de comunicare, poate fi si o unealta de ajutor pentru responsabilitatea fata de spatiul comun a locatarilor. Poti alege o astfel de piesa pentru a informa locatarii cu privire la:

  • Informatii de interes general
  • Recomandari pentru intretinerea blocului
  • Date de contact ale persoanelor cu diferite responsabilitati
  • Orele pentru liniste

E bine sa alegi piese din materiale rezistente la intemperii si mai ales trecerii timpului. O piesa de calitate nu va fi schimbata repede. Alege un produs care se caracterizeaza prin durabilitate dar care are si un aspect vizual placut. De asemenea, o idee buna ar fi sa cauti un avizier care are sistem de blocare.

Solutii pentru maximizarea spatiilor comune

In multe scari de bloc, spatiul este adesea limitat si poate deveni un loc aglomerat si neorganizat. De multe ori, aceste probleme isca discutii intre locatari si probleme diverse in comunitate. De ajutor pot fi in aceasta situatie doar solutiile de depozitare inteligente, cum ar fi boxe metalice pentru depozitare.

Aceste obiecte pot oferi fiecarui locatar posibilitatea de a-si pastra obiectele intr-un mod ordonat si securizat. In acest fel, cu o buna organizare, fiecare locatar poate avea acces la spatiile de depozitare, discutiile contradictorii pot fi de domeniul trecutului. Aceste piese pot fi un raspuns eficient la nevoile de depozitare in spatii limitate.

Atunci cand se organizeaza cu atentie spatiul de depozitare pentru diverse obiecte, dispare inclusiv riscul de a fi pierdute sau furate. Puteti depozita diverse obiecte, cum ar fi :

  1. Biciclete
  2. Vesela
  3. Carucioare de copii
  4. Accesorii pentru gradina

La ce sa fiu atent cand aleg produse pentru organizarea scarii de bloc?

Indicat ar fi sa alegi produse rezistente pentru o solutie durabila in timp. Alege piese care pot fi instalate usor in spatiile disponibile. Masoara mai multe optiuni, de diverse dimensiuni, pentru a te asigura ca alegi o piesa care sa raspunda nevoilor si spatiului disponibil din scara. Cauta piese care pot fi incuiate pentru a proteja bunurile locatarilor de furturi sau de deteriorare.

Alege nu doar piese functionale, dar si elemente care sa transforme spatiul intunecat intr-unul confortabil. Trebuie sa ofere locuitorilor dar si vizitatorilor senzatia de „acasa” iar pentru aceasta, ai nevoie de mai multe elemente care sa iti vina in ajutor. Exista cateva idei pe care le poti pune in aplicare si care vor avea cu siguranta efectul dorit.

Spre exemplu, atunci cand vrei sa schimbi cu totul aspectul scarii de bloc sau sa il imbunatatesti, poti incerca sa urmaresti ideile de mai jos:

Idei de amenajareDetalii
Alegeti plante verzi sau ghivece cu floriContribuie la aspect dar si la calitatea aerului
Adaugati piese de mobilierPot incuraja la socializarea intre vecini
Accesorizati cu covoare sau perdeleConfera senzatia de spatiu primitor

O scara de bloc nu trebuie sa fie intunecata

Scarile de bloc pot fi si spatii primitoare si confortabile. Nu trebuie sa ne imaginam doar holuri intunecate, murdare si inghesuite sau dezordonate. Atunci cand exista solutii moderne pentru organizarea scarilor e bine sa le punem in aplicare. Poti spune „stop” rafturilor dezordonate si scrisorilor aruncate pe jos.

Organizarea scarii cu produse speciale nu este doar o necesitate functionala, poate fi un pas catre crearea unei comunitati mai armonioase. Atunci cand spatiul comun este bine intretinut, inclusiv relatiile dintre locatari se imbunatatesc. Adaugarea unor elemente si a unor detalii mici, poate face diferenta intre un spatiu primitor si unul inghesuit.

In cele din urma, o scara bine organizata contribuie la confortul si siguranta locatarilor. Acesta este scopul principal, insa, partea estetica poate fi un detaliu suplimentar dar la fel de important pentru o atmosfera placuta. Scarile de bloc chiar pot fi spatii primitoare, organizate si armonios amenajate.