Descoperă Grădina Zoologică din Târgoviște

Anunt public IMM  > Turism >  Descoperă Grădina Zoologică din Târgoviște
0 Comments

Cuprins

Descoperă Grădina Zoologică din Târgoviște

Grădina Zoologică din Târgoviște este unul dintre cele mai populare și mai vizitate locuri din România. Cu o istorie bogată și o colecție impresionantă de animale, Grădina Zoologică din Târgoviște este un loc ideal pentru familiile cu copii, pentru iubitorii de animale și pentru toți cei care doresc să descopere lumea fascinantă a zoologiei.

Istoricul Grădinii Zoologice

Grădina Zoologică din Târgoviște a fost înființată în anul 1960, cu scopul de a proteja și a conserva speciile de animale sălbatice. De atunci, grădina zoologică a crescut și s-a dezvoltat, devenind unul dintre cele mai importante centre de conservare și cercetare a speciilor de animale din România.

Locație și acces

Grădina Zoologică din Târgoviște este situată în centrul orașului Târgoviște, pe strada Știrbei Vodă, nr. 12. Grădina este ușor accesibilă cu mijloacele de transport în comun, iar vizitatorii pot ajunge la grădină cu autobuzul sau cu taxiul.

Oportunități de vizitare

Grădina Zoologică din Târgoviște este deschisă pentru vizitatori în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9:00 și 19:00. Vizitatorii pot alege dintre diversele programe de vizitare, inclusiv vizite ghidate și programe speciale pentru copii.

„Grădina Zoologică din Târgoviște este un loc magic, unde poți să descoperi lumea fascinantă a animalelor și să înveți despre importanța conservării speciilor sălbatice.” – Ion Popescu, directorul Grădinii Zoologice din Târgoviște

Colectia de Animale din Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Târgoviște este cunoscută pentru colecția sa impresionantă de animale, care numără peste 500 de specii. În acest capitol, vom explora în detaliu colecția de animale din Grădina Zoologică, prezentând speciile de mamifere, păsări, reptile și amfibieni care pot fi găsite aici.

Mamifere

Grădina Zoologică din Târgoviște găzduiește o colecție impresionantă de mamifere, printre care se numără:

 • Lupi, care sunt una dintre cele mai mari și mai puternice specii de mamifere din România;
 • Ursul brun, care este cel mai mare și mai puternic urs din Europa;
 • Câinele lup, o specie rară și protejată în România;
 • Cerbul carpatin, o specie de cerb endemică în România;
 • Câinele de vânătoare, o specie de câine utilizată pentru vânătoare;

Fiecare dintre aceste specii de mamifere are nevoie de un mediu specific pentru a se dezvolta și a se simți confortabil. Grădina Zoologică din Târgoviște a creat condiții speciale pentru fiecare specie, asigurându-se că acestea primesc îngrijirea și atenția necesare.

Păsări

Grădina Zoologică din Târgoviște este casa a peste 100 de specii de păsări, printre care se numără:

 • Vulturul pleșuv, o specie de vultur rară și protejată în România;
 • Ciocârlia, o specie de pasăre cântătoare;
 • Păunul, o specie de pasăre exotică;
 • Cormoranul, o specie de pasăre de apă;
 • Șoimul, o specie de pasăre răpitoare;

Fiecare specie de pasăre are nevoie de un mediu specific pentru a se dezvolta și a se simți confortabil. Grădina Zoologică din Târgoviște a creat condiții speciale pentru fiecare specie, asigurându-se că acestea primesc îngrijirea și atenția necesare.

Reptile și Amfibieni

Grădina Zoologică din Târgoviște găzduiește o colecție impresionantă de reptile și amfibieni, printre care se numără:

 • Șarpele de apă, o specie de șarpe veninos;
 • Șopârla verde, o specie de șopârlă comună în România;
 • Broasca verde, o specie de broască comună în România;
 • Țestoasa de uscat, o specie de țestoasă comună în România;
 • Crocodilul de Nil, o specie de crocodil exotic;

Fiecare specie de reptile și amfibieni are nevoie de un mediu specific pentru a se dezvolta și a se simți confortabil. Grădina Zoologică din Târgoviște a creat condiții speciale pentru fiecare specie, asigurându-se că acestea primesc îngrijirea și atenția necesare.

„Grădina Zoologică din Târgoviște este un loc magic, unde poți să descoperi și să înveți despre diversele specii de animale. Este un loc unde poți să te relaxezi și să te bucuri de natură.”

Intrebari/Raspunsuri: Mituri sau Realitate?

În acest capitol, am răspuns la întrebările frecvente despre colecția de animale din Grădina Zoologică din Târgoviște. Am aflat despre speciile de mamifere, păsări, reptile și amfibieni care pot fi găsite aici și am înțeles importanța îngrijirii și atenției necesare pentru fiecare specie.

În următorul capitol, vom explora activitățile și evenimentele organizate în Grădina Zoologică din Târgoviște.

Activități și Evenimente în Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Târgoviște oferă o varietate de activități și evenimente care să îi facă pe vizitatori să se simtă ca acasă. De la programe educative până la evenimente speciale, Grădina Zoologică are ceva pentru toată lumea.

Programe Educativă

Grădina Zoologică din Târgoviște oferă programe educative pentru copii și adulți, cu scopul de a promova înțelegerea și aprecierea faunei și florei. Aceste programe sunt concepute pentru a fi interactive și distractive, oferind o experiență de învățământ unică.

 • Programe pentru copii: Grădina Zoologică oferă programe speciale pentru copii, care includ activități practice și teoretice, cum ar fi vizite ghidate, ateliere de creație și jocuri educative.
 • Programe pentru adulți: Grădina Zoologică oferă programe educative pentru adulți, care includ prezentări, workshop-uri și excursii ghidate.

Evenimente Speciale

Grădina Zoologică din Târgoviște organizează evenimente speciale pe tot parcursul anului, cum ar fi Zilele Porților Deschise, Festivalul Animalelor, și Noaptea la Grădina Zoologică.

 • Zilele Porților Deschise: Grădina Zoologică organizează Zilele Porților Deschise, evenimente speciale în care vizitatorii pot să se bucure de acces gratuit la grădină și să participe la activități speciale.
 • Festivalul Animalelor: Grădina Zoologică organizează Festivalul Animalelor, un eveniment special în care vizitatorii pot să se întâlnească cu animalele și să participe la activități interactive.
 • Noaptea la Grădina Zoologică: Grădina Zoologică organizează Noaptea la Grădina Zoologică, un eveniment special în care vizitatorii pot să se bucure de o experiență nocturnă în grădină.

Activități pentru Copii

Grădina Zoologică din Târgoviște oferă o varietate de activități pentru copii, cum ar fi ateliere de creație, jocuri educative și activități de îngrijire a animalelor.

 • Ateliere de creație: Grădina Zoologică oferă ateliere de creație pentru copii, unde aceștia pot să creeze propriile lor opere de artă inspirate de animale.
 • Jocuri educative: Grădina Zoologică oferă jocuri educative pentru copii, care îi ajută să învețe despre animale și mediul înconjurător.
 • Activități de îngrijire a animalelor: Grădina Zoologică oferă activități de îngrijire a animalelor pentru copii, unde aceștia pot să se îngrijească de animale și să învețe despre responsabilitate.

„Grădina Zoologică din Târgoviște este un loc magic unde copiii și adulții pot să se întâlnească cu natura și să se bucure de o experiență unică.”

Facilități și Servicii în Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Târgoviște oferă o varietate de facilități și servicii pentru a asigura o experiență plăcută și confortabilă pentru vizitatori. De la restaurante și cafenele până la magazine de suveniruri și servicii pentru vizitatori, Grădina Zoologică are tot ce este necesar pentru a face ca vizita dvs. să fie una de neuitat.

Restaurant și cafenea

Grădina Zoologică din Târgoviște are un restaurant și o cafenea unde vizitatorii pot să se relaxeze și să se bucure de o masă delicioasă sau o cafea în timp ce se află în mijlocul naturii. Restaurantul oferă o varietate de preparate culinare, de la mâncăruri tradiționale românești până la preparate internaționale. De asemenea, cafenea oferă o selecție de băuturi și gustări pentru a vă încântați.

 • Mâncăruri tradiționale românești: sarmale, mămăligă, ciorbă, și multe altele
 • Preparate internaționale: pizza, paste, salate, și multe altele
 • Băuturi și gustări: cafea, ceai, suc, și multe altele

Magazin de suveniruri

Magazinul de suveniruri din Grădina Zoologică din Târgoviște oferă o varietate de articole pentru a vă amintiți de vizita dvs. la grădina zoologică. De la jucării și îmbrăcăminte până la obiecte de colecție și suveniruri, magazinul are tot ce este necesar pentru a vă face să vă simțiți ca acasă.

 • Jucării și îmbrăcăminte: jucării de pluș, tricouri, și multe altele
 • Obiecte de colecție: figurine, medalii, și multe altele
 • Suveniruri: postere, calendare, și multe altele

Servicii pentru vizitatori

Grădina Zoologică din Târgoviște oferă o varietate de servicii pentru a asigura o experiență plăcută și confortabilă pentru vizitatori. De la servicii de îngrijire a copiilor până la servicii de asistență pentru persoanele cu dizabilități, Grădina Zoologică are tot ce este necesar pentru a face ca vizita dvs. să fie una de neuitat.

 • Servicii de îngrijire a copiilor: îngrijirea copiilor în vârstă de până la 12 ani
 • Servicii de asistență pentru persoanele cu dizabilități: asistență pentru persoanele cu dizabilități
 • Servicii de informare: informații despre grădina zoologică și despre animalele din ea

„Grădina Zoologică din Târgoviște este un loc minunat unde poți să te relaxezi și să te bucuri de natură. Serviciile și facilitățile oferite sunt excelente și fac ca vizita să fie una de neuitat.”

Concluzii și Recomandări

Grădina Zoologică din Târgoviște este un loc minunat unde vizitatorii pot descoperi o lume fascinantă de animale și plante. După ce am explorat istoricul, colecția de animale, activitățile și evenimentele, facilitățile și serviciile oferite de Grădina Zoologică, este timpul să tragem concluziile și să oferim recomandări pentru vizită.

Impresii și experiențe

Vizitatorii Grădinii Zoologice au fost încântați de experiența oferită de această instituție. Mulți au fost impresionați de varietatea de specii de animale și de condițiile de viață oferite acestora. Alții au fost atrași de activitățile educative și de evenimentele speciale organizate în Grădina Zoologică.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale Grădinii Zoologice este faptul că oferă oportunități de învățământ și de conștientizare a importanței conservării speciilor și a mediului înconjurător. Vizitatorii au fost încântați de posibilitatea de a se apropia de animale și de a învăța despre ele.

Recomandări pentru vizită

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe unice și educative, Grădina Zoologică din Târgoviște este locul ideal pentru dvs. Vizitați Grădina Zoologică și descoperiți lumea fascinantă a animalelor și plantelor.

Înainte de a vizita Grădina Zoologică, asigurați-vă că aveți suficient timp pentru a explora toate zonele și pentru a participa la activitățile și evenimentele oferite. De asemenea, asigurați-vă că respectați regulile și instrucțiunile oferite de personalul Grădinii Zoologice.

Perspective de viitor

Grădina Zoologică din Târgoviște are un viitor promițător, cu planuri de dezvoltare și îmbunătățire a condițiilor de viață pentru animale și vizitatori. În viitor, Grădina Zoologică își propune să devină un centru de excelență în conservarea speciilor și a mediului înconjurător.

În concluzie, Grădina Zoologică din Târgoviște este un loc minunat care oferă o experiență educativă și distractivă pentru vizitatori. Vizitați Grădina Zoologică și descoperiți lumea fascinantă a animalelor și plantelor.

5 Puncte Cheie

 • Grădina Zoologică din Târgoviște este un loc minunat pentru vizitatori
 • Experiența educativă și distractivă oferită de Grădina Zoologică
 • Variedadea de specii de animale și plante din Grădina Zoologică
 • Activitățile și evenimentele speciale organizate în Grădina Zoologică
 • Grădina Zoologică din Târgoviște este un centru de excelență în conservarea speciilor și a mediului înconjurător