Descoperă secretele ascunse ale Coreei de Nord

Anunt public IMM  > Diverse >  Descoperă secretele ascunse ale Coreei de Nord
0 Comments

Cuprins

Descoperă Coreea de Nord: O Introducere

Coreea de Nord, oficial Republica Populară Democrată Coreeană, este o țară situată în nord-estul Asiei, la granița cu China și Rusia. Cu o suprafață de aproximativ 120.538 km² și o populație de aproximativ 25 de milioane de locuitori, Coreea de Nord este una dintre cele mai izolate și mai mistificate țări din lume.

În ciuda izolării sale, Coreea de Nord are o istorie bogată și diversă, începând cu dinastia Gojoseon în secolul VII î.Hr. și continuând cu dinastia Joseon, care a domnit până în 1910. După cel de-al Doilea Război Mondial, Coreea de Nord a fost divizată de Coreea de Sud, devenind astfel una dintre cele mai împărțite țări din lume.

Istoricul Coreei de Nord

Coreea de Nord a fost fondată în 1948, după cel de-al Doilea Război Mondial, când peninsula coreeană a fost divizată în două zone de ocupație, una sovietică și una americană. În 1950, a izbucnit Războiul din Coreea, care a durat trei ani și a lăsat țara devastată.

De atunci, Coreea de Nord a fost condusă de o dinastie de lideri, începând cu Kim Il-sung, fondatorul țării, urmat de fiul său Kim Jong-il și, în ultimii ani, de nepotul său Kim Jong-un. În ciuda unei economii în dificultate și a unei politici izolaționiste, Coreea de Nord a devenit o putere nucleară și o țară cu o armată puternică.

Locații turistice principale

În ciuda restricțiilor severe, Coreea de Nord are o serie de locații turistice principale, inclusiv capitala Pyongyang, Insula Rason și Muntele Paektu. Turismul în Coreea de Nord este strict reglementat, dar, în ultimii ani, țara a început să se deschidă pentru turiștii străini.

Informații de bază pentru turiști

Pentru turiștii care doresc să viziteze Coreea de Nord, este important să cunoască regulile și restricțiile severe impuse de guvern. De asemenea, este important să se respecte cultura și obiceiurile locale, astfel încât să nu se facă scandal sau să se încalce regulile.

„Coreea de Nord este o țară cu o istorie bogată și diversă, care merită să fie descoperită de turiști curajoși și avânți.”

Atracții naturale și peisaje uimitoare

Coreea de Nord este cunoscută pentru peisajele sale uimitoare și diverse, care oferă o experiență înălțătoare pentru turiști. De la munții înalți până la cascadele și lacurile, această țară este un adevărat paradis pentru iubitorii de natură.

Muntele Paektu

Muntele Paektu este unul dintre cele mai înalte și mai frumoase atracții naturale din Coreea de Nord. Acest munte vulcanic, cu o înălțime de 2.744 de metri, este considerat sfânt de nord-coreeni și este un important monument cultural și istoric. Vârful muntelui Paektu este acoperit de zăpadă tot timpul anului, chiar și în timpul verii, oferind o imagine impresionantă.

De-a lungul timpului, Muntele Paektu a fost considerat sfânt de poporul coreean, care îl consideră simbol al puterii și al înțelepciunii. Din punct de vedere geologic, Muntele Paektu este un vulcan inactiv, care a fost format în urmă cu milioane de ani. În prezent, muntele Paektu este un important obiectiv turistic, care atrage mii de turiști din toată lumea.

Legenda Muntelui Paektu

Conform legendei, Muntele Paektu a fost creat de zeul suprem coreean, Hwanung. Se spune că Hwanung a creat muntele pentru a proteja poporul coreean de păcate și de dezastre.

Cascada Ryanggang

Cascada Ryanggang este una dintre cele mai frumoase atracții naturale din Coreea de Nord. Această cascadă impresionantă cade de pe un înălțime de aproximativ 60 de metri, oferind o imagine impresionantă.

Cascada Ryanggang este situată în provincia Ryanggang, în partea de est a Coreei de Nord. În jurul cascadei, turiștii pot admira frumusețea naturală și pot gusta bucatele locale, cum ar fi peștele prins din râul care formează cascada.

Legendele cascadei Ryanggang

Conform legendei, Cascada Ryanggang a fost creată de zeița naturii, care a vrut să creeze un loc frumos și liniștit pentru oameni. Se spune că această cascadă are puterea să vindece și să aducă pace oamenilor.

insula Rason

Insula Rason este o zonă economică specială din Coreea de Nord, situată în partea de nord-est a țării. Această insulă are o suprafață de aproximativ 1.100 km² și este cunoscută pentru frumusețea sa naturală și pentru portul său comercial.

Insula Rason este un important centru comercial și economic, care atrage investitori și comercianți din întreaga lume. În afara activităților comerciale, Insula Rason oferă și diverse atracții turistice, cum ar fi plajele și muntele.

„Coreea de Nord este o țară în care natura este încă neatinsă și unde oamenii trăiesc în armonie cu natura.”

Intrebari/Raspunsuri: Mituri sau Realitate?

O întrebare frecventă despre Coreea de Nord este dacă este sigur să se viziteze această țară. Răspunsul este da, Coreea de Nord este o țară sigură pentru turiști, dacă se respectă regulile și restricțiile locale.

O altă întrebare frecventă este dacă este permis să se facă fotografii în Coreea de Nord. Răspunsul este da, este permis să se facă fotografii în Coreea de Nord, dar este important să se respecte regulile și restricțiile locale.

O întrebare frecventă este și dacă este necesar să se știe limba coreeană pentru a vizita Coreea de Nord. Răspunsul este nu, nu este necesar să se știe limba coreeană pentru a vizita Coreea de Nord, dar este avantajos să se cunoască câteva expresii coreene pentru a se putea comunica cu localnicii.

Atracții istorice și culturale

Coreea de Nord este țara cu o istorie bogată și o cultură unică, care prezintă o serie de atracții istorice și culturale unice. De la palatele imperiale până la muzeele și monumentele istorice, există o serie de locuri de vizitat în această țară care să vă permită să înțelegem mai bine cultura și istoria ei.

Cetatea Kumsusan

Cetatea Kumsusan este un palat impresionant care a fost construit în secolul al XV-lea și a fost reședința fostului lider nord-coreean Kim Il-sung. Palatul este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă și pentru grădinile sale magnifice. În interior, vizitatorii pot descoperi o serie de săli și camere decorate cu lux, inclusiv o sală de recepție și o cameră de lucru a lui Kim Il-sung.

Kumsusan este un loc de pelerinaj pentru nord-coreenii care doresc să își arate respectul pentru liderul lor iubit. În cursul anului, mii de oameni vin să viziteze palatul și să își depună omagiul lui Kim Il-sung.

Monumentul Chuch’e

Monumentul Chuch’e este un simbol al ideologiei juche, care înseamnă auto-suficiență și independență. Monumentul este format din trei coloane care reprezintă principiile ideologiei, și anume: politica, economia și cultura. Deasupra coloanelor se află o statuie a lui Kim Il-sung, care ține un discurs.

Chuch’e este o ideologie care a fost dezvoltată de Kim Il-sung și care pune accentul pe auto-suficiență și independență. Această ideologie a devenit un simbol al Coreei de Nord și este învățată în școlile nord-coreene.

Muzeul Revoluției Coreene

Muzeul Revoluției Coreene este un muzeu care prezintă istoria Coreei de Nord și lupta pentru independență. Muzeul este format din mai multe săli care prezintă diferite perioade din istoria Coreei de Nord, inclusiv lupta anti-japoneză și Războiul Coreean.

Muzeul Revoluției Coreene este un loc important pentru nord-coreeni, care doresc să își înțeleagă mai bine istoria și cultura propriilor strămoși. Muzeul oferă o imagine de ansamblu asupra istoriei Coreei de Nord și asupra luptei pentru independență.

Alte atracții istorice și culturale

 • Mausoleul din Pyongyang, un loc de înmormântare a fostului lider nord-coreean Kim Il-sung
 • Muzeul de Artă al Coreei de Nord, care prezintă o colecție de artă nord-coreeană
 • Festivalul Arirang, un festival care prezintă tradițiile și cultura nord-coreene

„Coreea de Nord este o țară cu o istorie bogată și o cultură unică. Atracțiile istorice și culturale din această țară sunt unice și oferă o imagine de ansamblu asupra istoriei și culturii ei.”

Orașele și viața urbană din Coreea de Nord

Orașele din Coreea de Nord sunt cunoscute pentru arhitectura lor impresionantă și pentru locurile istorice și culturale. În acest capitol, vom explora principalele orașe din Coreea de Nord și viața urbană din țară.

Pyongyang

Pyongyang, capitala Coreei de Nord, este unul dintre cele mai fascinante orașe din lume. Fondat în 1122 î.Hr., orașul are o istorie bogată și este cunoscut pentru monumentele și arhitectura sa impresionante. Una dintre principalele atracții turistice din Pyongyang este Grand People’s Study House, un impresionant complex de clădiri care găzduiește o bibliotecă imensă și o sală de lectură.

Un alt punct de atracție este Mausoleul Kumsusan, fostul palat al liderului nord-coreean Kim Il-sung. Acesta este un loc deosebit de important pentru nord-coreeni, care îl consideră un simbol al patriotismului și al loialității față de țară.

În Pyongyang, turiștii pot vizita și Turnul Juche, un monument imens care comemorează ideologia Juche („auto-suficientă”) a Coreei de Nord. Acesta este un punct de vedere excelent pentru oraș și oferă o privire asupra vieții zilnice a locuitorilor.

Hamhung

Hamhung este al doilea oraș ca mărime din Coreea de Nord și este cunoscut pentru industria sa cu tradiție. Fondat în 1897, orașul a fost inițial un centru important pentru industria textilă și a continuat să se dezvolte în secolul XX.

Una dintre principalele atracții turistice din Hamhung este Muzeul de Istorie a Orașului, care prezintă istoria orașului și a industriei locale. Aici, turiștii pot afla mai multe despre dezvoltarea economică a orașului și despre rolul său în economia națională.

Hamhung este, de asemenea, cunoscut pentru peisajele sale naturale impresionante, inclusiv Lacul Tongbong, un lac frumos situat în apropierea orașului.

Nampo

Nampo este un oraș important pentru economia Coreei de Nord, fiind un centru major pentru industria și comerțul maritim. Orașul este situat pe malul fluviului Taedong și este cunoscut pentru peisajele sale naturale frumoase.

Una dintre principalele atracții turistice din Nampo este Portul de Comerț, unul dintre cele mai mari porturi din Coreea de Nord. Aici, turiștii pot vedea navele comerciale care sosesc și pleacă din port și pot afla mai multe despre comerțul maritim din Coreea de Nord.

Nampo este, de asemenea, cunoscut pentru Complexul de Agrement Nampo, un complex de spa și agrement situat pe malul fluviului Taedong. Aici, turiștii pot se relaxa și se bucura de peisajele naturale frumoase.

„Coreea de Nord este o țară cu o istorie bogată și cu oameni ospitalieri. Vizitând orașele și locurile istorice și culturale, turiștii pot afla mai multe despre cultura și istoria acestei țări fascinante.”

Concluzii și sfaturi pentru turiști

Încheind acest ghid al Coreei de Nord, ne-am propus să vă oferim o imagine de ansamblu a țării și a principalelor sale atracții turistice. De la peisajele uimitoare și siturile istorice la orașele vibrante și cultura unică, Coreea de Nord este o destinație care are ceva de oferit pentru fiecare.

Sfaturi pentru turiștii care doresc să viziteze Coreea de Nord

Coreea de Nord este o țară care poate fi surprinzătoare pentru turiști, dar cu o pregătire și o atitudine deschisă, puteți avea o experiență unică și înălțătoare. Iată câteva sfaturi practice pentru turiștii care doresc să viziteze Coreea de Nord:

 • Respectați culturile și obiceiurile locale. Coreea de Nord este o țară cu o cultură și o istorie bogată, așa că asigurați-vă că respectați obiceiurile și tradițiile locale.
 • Folosiți haine adecvate. Vremea din Coreea de Nord poate fi extremă, așa că asigurați-vă că aveți haine adecvate pentru condițiile climatice.
 • Fiți pregătit pentru drum. Drumurile din Coreea de Nord pot fi dificile, așa că asigurați-vă că aveți toate proviziile necesare și un plan de rezervă.
 • Încercați să înțelegeți politica și istoria țării. Coreea de Nord are o istorie complexă și o politică unică, așa că asigurați-vă că înțelegeți contextul în care vă aflați.
 • Fiți respectuoși cu oficialii și autoritățile. Coreea de Nord are reguli și regulamente stricte, așa că asigurați-vă că respectați oficialii și autoritățile locale.

Impactul turismului în Coreea de Nord

Turismul în Coreea de Nord este un subiect complex și controversat. Pe de o parte, turismul poate aduce beneficii economice și sociale importante, dar pe de altă parte, poate și aducea riscuri și efecte negative asupra societății și mediului. Iată câteva puncte cheie legate de impactul turismului în Coreea de Nord:

 • Beneficii economice. Turismul poate aduce beneficii economice importante pentru Coreea de Nord, inclusiv creșterea veniturilor și dezvoltarea infrastructurii.
 • Efecte negative asupra mediului. Turismul poate avea efecte negative asupra mediului din Coreea de Nord, inclusiv poluarea și degradarea ecosistemelor.
 • Influența asupra societății. Turismul poate avea o influență importantă asupra societății nord-coreene, inclusiv schimbări în valorile și obiceiurile locale.

Concluzii

În final, Coreea de Nord este o țară care are ceva de oferit pentru fiecare. De la peisajele uimitoare și siturile istorice la orașele vibrante și cultura unică, Coreea de Nord este o destinație care merită vizitată. Cu o pregătire și o atitudine deschisă, turiștii pot avea o experiență unică și înălțătoare în această țară fascinantă.

5 Puncte Cheie

 • Respectați culturile și obiceiurile locale.
 • Folosiți haine adecvate.
 • Fiți pregătit pentru drum.
 • Încercați să înțelegeți politica și istoria țării.
 • Fiți respectuoși cu oficialii și autoritățile.