Cum iti poti creste increderea de sine?

Anunt public IMM  > Recomandari >  Cum iti poti creste increderea de sine?
0 Comments

In viata de zi cu zi, oamenii au parte de experiente care ii pot face sa se indoiasca de propriile capacitati. Fie ca este vorba de o interactiune neplacuta cu o anumita persoana, fie de o nereusita pe plan profesional, increderea de sine ar putea avea de suferit.

Un prim pas pentru a creste stima de sine poate fi imbunatatirea tehnicilor de comunicare cu cei din jur. Participarea la un public speaking curs poate ajuta un individ sa se debaraseze de nesigurante si frici si sa poata vorbi liber in fata unui grup de persoane.

Oamenii din jurul nostru pot avea o contributie semnificativa asupra modului in care ne percepem pe noi insine. Apartenenta la un grup, validarea si recunoasterea sunt aspecte importante pe care oamenii le pot cauta si care pot avea influenta asupra existentei sau lipsei increderii de sine.

Descopera puterea muzicii asupra starilor si emotiilor

Muzica este un instrument prin care ne putem exprima starile si emotiile pe care nu le putem verbaliza. Anumite ritmuri si vibratii pot transpune o persoana intr-o stare profunda de relaxare, iar un curs djembe poate fi o solutie benefica in acest sens. Acest instrument are o sonoritate aparte si poate elimina tensiunea mentala si spirituala.

Muzica te poate influenta in multe feluri, in functie de gen, ritm sau sonoritate. Pe langa faptul ca ajuta la relaxare si la crearea starii de bine, muzica te poate ajuta si in alte moduri. Iata care sunt acestea:

  • Poate imbunatati concentrarea
  • Poate transmite energii pozitive
  • Poate reduce anxietatea
  • Poate ajuta la depasirea unor evenimente neplacute

In privinta increderii de sine, muzica te poate ajuta sa scapi de anumite frici si sa iti sporesti motivatia. De exemplu, un student care este nesigur si stresat din cauza unui examen, poate asculta muzica lui preferata si se poate relaxa, prinzand incredere in fortele proprii.

Stimulare emotionala si psihica prin sunet, culoare si lumina

Increderea de sine poate fi stimulata cu ajutorul unor terapii alternative, care utilizeaza puterea sunetului, a luminii si a culorilor pentru vindecarea sau imbunatatirea unor stari. Utilizarea acestor elemente poate aduce si alte beneficii, precum:

  1. Reducerea stresului si anxietatii
  2. Imbunatatirea somnului
  3. Imbunatatirea concentrarii
  4. Echilibrarea chakrelor

Scopul acestora este sa canalizeze energiile pozitive in locurile in care sunt blocate energiile negative. Acest lucru se datoreaza capacitatii lor de a oferi stimuli, insa fara a folosi componente invazive.

Abordand aceste elemente din al punct de vedere, lumina, culorile si sunetele pot influengta starea de spirit a unui om prin simplul fapt ca pot reprezenta un aspect frumos, placut si comun. Sunetele placute vor binedispune, culorile frumoase vor inveseli, iar lumina placuta va aduce bucurie.

Imbunatateste-ti increderea cu pasi mici, in piecare zi

Lipsa increderii de sine poate pune piedici oamenilor in procesul de dezvoltare personala si profesionala. De aceea, este important ca fiecare om sa incerce constant, prin diverse metode, sa-si sporeasca increderea pentru a putea evolua.

Probleme precum grijile excesive, lipsa motivatiei sau procrastinarea pot fi factori de influenta asupra increderii de sine. Netinuti sub control, acesti factori pot pune stapanire pe un individ si il pot face sa aiba o imagine negativa in raport cu propria persoana.

Indiferent de etapa vietii in care te afli, poti incepe prin a identifica aspectele negative din viata care te fac sa te indoiesti de propriile forte. De asemenea, poti introduce in rutina ta zilnica anumite abordari sanatoase, precum:

AbordariDescriere
Fii recunoscator pentru lucrurile pozitiveInvata sa apreciezi reusitele, oamenii si valorile, toate lucrurile pozitive din viata ta
Pune pauza la social mediaScade timpul petrecut urmarind vietile altor persoane si concentreaza-te pe persoana ta
Pune accent pe sanatateAdopta obiceiuri sanatoase in rutina zilnica, fa analize periodic, consuma alimente bogate in vitamine

Nu te lasa influentat de cei din jur

Oamenii au tendinta sa isi dea cu parerea despre cei din jurul lor, despre deciziile lor si despre comportamente. Indiferent de aceste pareri, este bine sa iti canalizezi atentia doar pe propria persoana si pe evolutia ta.

Increderea de sine poate creste odata cu invatarea unor lucruri noi sau imbunatatirea unor abilitati. In acest sens, poti participa la un curs de public speaking, de exemplu, pentru a aprofunda tainele comunicarii si pentru a renunta la blocaje emotionale.

Terapiile alternative se pot dovedi a fi utile in cresterea stimei de sine, prin faptul ca utilizeaza sunetele, lumina, culorile pentru a stimula pozitiv organismul. Indiferent de abordarea pe care o alegi, este important sa iti recunosti meritele si calitatile si sa zambesti de fiecare data cand te uiti in oglinda.